Hoe maak je Rooibosthee?

Hoe maak je
Rooibosthee?

Onze rooibos ’teesakkies’ zijn zeer geschikt voor éénkopsthee. Je kunt het zakje gewoon in een kopje met water doen. Haal het zakje er met een theelepeltje uit als je de thee gaat drinken. Maar hoe maak je het beste kopje Afrikaanse rooibosthee? Het beste kopje rooibosthee volgens Zuid-Afrikaans gebruik maak je met een ketel (of een waterkoker). Doe ongeveer één liter koud water in de ketel met hierin bij voorkeur 2 ’teesakkies’ (5 gram). Vervolgens breng je het water met hierin de ‘teesakkies‘ aan de kook, waarna de thee klaar is om gedronken te worden. Voor het allerbeste resultaat kun je de thee nog een minuutje zachtjes doorkoken. Geniet van je kopje Afrikaanse rooibosthee! Wil je meer weten over de bijzondere geschiedenis van rooibos?

Hoe maak je rooibosthee

GEBRUIK EEN TEESAKKIE OPNIEUW

Het theewater met hierin de ’teesakkies’ kun je langere tijd warmhouden boven een theelichtje. Hierdoor krijgt rooibosthee – in tegenstelling tot andere theesoorten – een steeds vollere en zachte smaak. Ook als je een waterkoker gebruikt, kun je de ’teesakkies’ nog een keer gebruiken. Breng het water met de gebruikte ’teesakkies’ opnieuw aan de kook. Zo geniet je nóg een keer van een heerlijk kopje rooibosthee. Dit kan zonder dat de smaak door het hergebruik negatief wordt beïnvloed. 

Waarom dit bij Afrikaanse rooibosthee wel kan? Omdat er geen theïne (cafeïne) in zit! Rooibos krijgt daardoor niet die oude en bittere smaak, zoals je dat bij een andere thee wel krijgt. Geniet ervan!