Loading...

Hoe maak je Rooibosthee

Hoe maak je een lekker kopje Rooibosthee!

Rooibos is eigenlijk niet geschikt voor een “één-kops thee”, zoals dat met andere theeën wel het geval is. Bij één kops thee wordt de thee in dubbelwandig zakjes gedaan. Aan dit het zakje zit een touwtje waarmee het zakje op tijd uit het kopje gehaald kan worden. Daarmee voorkomt u dat de thee bitter wordt door de cafeïne die erin zit.

Onze rooibosthee is prima te gebruiken als één kops thee. U kunt het zakje gewoon in een kopje met water doen en deze met een theelepeltje eruit halen, wanneer u de thee wilt drinken. Maar zelfs als u het zakje langere tijd in het water laat zitten, zal de thee niet bitter worden. In rooibos zit namelijk geen Cafeïne!

De beste manier om een heerlijk kopje rooibosthee te maken is met een ketel (of een waterkoker). U doet ongeveer één liter koud water in de ketel met bij voorkeur 2 zakjes (5 gram) theezakjes. Breng het water met hierin de theezakjes aan de kook, zodra het water kookt is de thee klaar om gedronken te worden. Voor het beste resultaat laat u de thee nog een minuutje zachtjes doorkoken.

Hoe maak je rooibosthee
Hoe maak je Rooibosthee

Gebruik de theezakjes opnieuw!

Haal de zakjes niet direct uit uw ketel! Wilt u nog een kopje rooibosthee maar is het water inmiddels koud geworden, breng het water dan gerust opnieuw aan de kook. Geniet vervolgens van nog een lekker kopje rooibosthee, met de smaak alsof de het net vers gezet is. U kunt er zelfs extra water aan toevoegen, als u merkt dat er te weinig water in de ketel zit. Dit kunt u blijven herhalen totdat u merkt dat de rooibosthee flauw van smaak begint te worden.

Dit is mogelijk met rooibosthee omdat er geen cafeïne in zit. Rooibos krijgt daardoor niet die oude en bittere smaak, zoals u dat bij andere theeën wel krijgt!

Bestel direct in onze in onze webshop!