FAQ items aan het laden...

Hoe maak je Rooibosthee

Hoe maak je een lekker kopje Rooibosthee!

Met onze rooibos ‘teesakkies’ kunt u een lekker kopje rooibosthee zetten en is zeer geschikt voor één-kops-thee. U kunt het zakje gewoon in een kopje met water doen en deze met een theelepeltje eruit halen als u de thee gaat drinken. Doordat wij gebruikmaken van de enkelwandige ‘teesakkies’ zal de rooibos binnen de gebruikelijk 2 á 3 minuten voldoende in het theewater kunnen trekken. Dit is iets wat met de bekendere dubbelwandige theezakjes met hieraan een touwtje niet zal gebeuren en de rooibosthee flauw blijft. Daarbij kunt u de ‘teesakkies’ langere tijd in het water laten zitten. In rooibos zit namelijk geen theïne (cafaïne) waardoor de thee niet bitter wordt.

De beste manier om een lekker kopje rooibosthee volgens Zuid-Afrikaans gebruik te maken, is met een ketel (of een waterkoker). Hiervoor doet u ongeveer één liter koud water in de ketel met hierin bij voorkeur 2 ‘teesakkies’ (5 gram). Vervolgens brengt u het water met hierin de ‘teesakkies’ aan de kook, waarna de thee klaar is om gedronken te worden. Voor het allerbeste resultaat laat u de thee nog een minuutje zachtjes doorkoken.

Hoe maak je rooibosthee
Hoe maak je Rooibosthee

Gebruik de theezakjes opnieuw!

Het theewater met hierin de ‘teesakkies’ kunt u gerust langere tijd warm houden boven een theelichtje. Hierdoor zal rooibosthee in tegenstelling tot andere theesoorten een steeds vollere en zachte smaak krijgen. Ook bij gebruik van een waterkoker kunt u de ‘teesakkies’ prima nog een keer gebruiken. Dit doet u door het water met hierin de gebruikte ‘teesakkies’ opnieuw aan de kook brengen, waarna u nogmaals geniet van een heerlijk kopje rooibosthee. Dit kan zonder dat de smaak door het hergebruik negatief zal worden beïnvloed. Indien nodig voegt u extra water toe, als u merkt dat er te weinig water in de ketel zit. Dit kunt u blijven herhalen totdat de rooibosthee flauw van smaak begint te worden.

Dit is mogelijk met rooibosthee omdat er geen theïne (cafeïne) in zit. Rooibos krijgt daardoor niet die oude en bittere smaak, zoals u dat bij andere theeën wel krijgt!

Lees hier meer over de bijzondere geschiedenis van rooibos!