Rooibosthee voor baby’s en kinderen?

Dat rooibosthee goed voor je is, weten de meeste mensen, maar kun je het ook geven aan je baby of peuter?

Al generaties lang wordt Rooibos in Zuid-Afrika op verschillende manieren gebruikt bij de baby’s en peuters. Zo wordt het onder andere gebruikt voor het aanmaken van (fles)voeding, maar ook in huidverzorgingsproducten en zelfs als badwater.

Rooibos beschikt van nature over veel gezonde en unieke eigenschappen. Zo is het 100% cafeïnevrij en is het looizuurarm. Dit is belangrijk, omdat hierdoor de slaap en de opname van voedingsstoffen niet wordt verstoord. Verder zit Rooibos van nature vol mineralen en antioxidanten, het heeft hierdoor een kalmerend effect op de spijsvertering en de huid. Vraag een Zuid-Afrikaner wat te doen als je baby last heeft van darmkrampjes of onrustige nachten, dan zal hij zonder twijfel Rooibos adviseren.

langzaam opbouwen

Ondanks dat het wetenschappelijk nog niet bewezen is dat Rooibos antiallergische eigenschappen heeft. Is dit voor veel Zuid-Afrikaners een belangrijke reden om Rooibos bij hun kinderen te introduceren. Zo wordt een kopje Rooibos toegevoegd aan het badwater en worden afgekoelde theezakjes gebruikt om direct aan te brengen op de huid bij irritaties.

Ondanks dat Rooibos erg gezond is en vrij van schadelijke stoffen, is het belangrijk om in de eerste paar maanden kleine hoeveelheden te gebruiken. Zodra je kindje kennismaakt met vaste voeding, kan je de hoeveelheid verhogen. Uiteraard is een gebalanceerde voeding belangrijk. Daarom is Rooibos uitermate geschikt als toevoeging, maar kan het een gevarieerde voeding absoluut niet vervangen.

Wanneer je kind wat ouder wordt, is het uitermate geschikt om (gekoeld) te drinken als gezond alternatief voor frisdrank of limonade. Hierdoor houd je de suikers en zoetstoffen zo lang mogelijk weg bij je peuter, kleuter of oudere kinderen.

Onze Bosveld Rooibos is 100% natuurlijk en van de allerbeste kwaliteit. Daarmee is het goed geschikt om te gebruiken voor jouw baby of kinderen. Zo maak je een echt gezonde rooibosthee voor jouw kind:

  • Vul de waterkoker met 1 liter (gefilterd) water.
  • Voeg hier 2 Bosveld Rooibos Teesakkies aan toe.
  • Breng het water aan de kook.
  • Giet de gekookte rooibosthee met de Teesakkies in een theepot en houd het warm boven een theelichtje of in een pan op een zacht vuurtje.
  • Laat de rooibosthee afkoelen tot de juiste tempratuur voor gebruik.

De Rooibosthee kan met theezakjes lange tijd warm gehouden worden of opnieuw worden verwarmd. Hierdoor ontstaat een sterke infusie tussen de Rooibos en het water waarbij de volle smaak en eigenschappen afgegeven worden aan het water.

Deel het bericht op:

Dit vind je vast ook leuk